15 მარტი, 2018წ
გაზიარებაპრასი ნიგვზით იმერული სუფრის მშვენებაა. როგორც ცნობილია, მის მოსამზადებლად ძირითადად "ნაზამთრალი" პრასი გამოიყენება, რომელსაც გაზაფხულზე ბოსტნების გაწმენდის დროს ,,კუჭავენ".
ინგრედიენტები
მომზადების წესები
გარჩეული და გარეცხილი პრასი მოვწალოთ ადუღებულ წყალში. ხელით გასინჯვისას ღეროები მაგარი არ უნდა იყოს. გადავწუროთ, გავაცივოთ და ხელით კარგად გავწუროთ.
პრასი დავკეპოთ, შევკაზმოთ სუნელებით, მარილით და წითელი წიწაკით. დავუმატოთ ძმარი და ხელით ავზილოთ კარგად.
პრასი ნიგვზით იმერულ ცოლიკოურთან ერთად...
ღვინის შეხამება: ნიგოზში მომზადებული პრასი და უჭაჭოდ დაყენებული იმერული ცოლიკოური ძალიან კარგ წეყვილს შექმნიან. შესაბამისად, ჩვენი ღვინის ინტერნერ მაღაზიის დიდი ასორტიმენტიდან, ამ უგემრიელეს კერძთან, "Chigogidze Wines"-ს 2015 წლის მოსავლის ცოლიკოურის, მცირე მარან "ბაიას ღვინოს" 2015 წლის მოსავლის ცოლიკოურის და "ზანგაურას" 2016 წლის მოსავლის ცოცქა-ცოლიკოურის შეხამებას გირჩევთ.
ტექსტში გამოყენებულია ტეცეპტი პორტალიდან: gemrielia.ge.