როგორ დავაგემოვნოთ ღვინო - დეგუსტაციის უმთავრესი წესები (ვიდეო)

16 ოქტომბერი, 2016წ

გაზიარება

როგორ დავაგემოვნოთ ღვინო - დეგუსტაციის უმთავრესი წესები (ვიდეო)

როგორ დავაგემოვნოთ ღვინო - დეგუსტაციის უმთავრესი წესები (ვიდეო)

თანდართულ ვიდეოში ღვინის ექსპერტი გვასწავლის თუ როგორ დავაგემოვნუოთ სხვადასხვა ტიპის ღვინოები და როგორ ღვინოში რისი სურნელება უნდა ვეძიოთ.

ღვინოების დეგუსტაციისას გთხოვთ გაითვალისწინეთ ღვინოების სმის თანამიმდევრობა. ღვინოები ისმება მსუბუქიდან-წითელ ტკბილამდე. დაახლოებით ასეთი თანამიმდევრობით:

1. მსუბუქი თეთრი მშრალი (მაგ: წინანდალი)

2. არომატული თეთრი მშრალი (ცოლიკოური, ციცქა, ჩინური და სხვა...) 

3. ინტენსიური თეთრი მშრალი (კახური ქვევრის ღვინო)

4. წითელი მსუბუქი (ბუდეშისებრი საფერავი)

5. წითელი ინტენსიური მშრალი (მუკუზანი)

6.  თეთრი ტკბილი (ტვიში)

7. წითელი ტკბილი (ხვანჭკარა)